Merci voor ‘t bezoek Gezonde drukte!

Hoogbezoek tussen de drukke agenda door. Vier gezonde geesten, mama’s, foodlovers en top bloggers op visite 😉 Merci voor bezoek Gezonde drukte, een super leuke ervaring!

Welkom bij het super sportieve gezin van mama Delphine, papa Jan en hun 4 kinderen Jan Junior (12), Odette (10), Marcel (9) en Henriëtte (7). Als Delphine niet aan het werk is in haar bedrijf van vegetarische burgers en nuggets The Bio Veggie Company vind je haar op de hockeyclub Rapid Temse, net als Jan die Nutrisan leidt, een bedrijf dat natuurlijke voedingssupplementen ontwikkeld en verkoopt.

“Tijdens het hockeyseizoen ademen we met zijn allen hockey, alle dagen van de week en het weekend”. Elke dag heeft er minstens één iemand hockeytraining en dat betekent dus een heel strakke planning om alles georganiseerd te krijgen. Gelukkig kunnen ze rekenen op de Argentijnse Cata die zelf training geeft en speelt bij de eerste damesploeg.

Omdat de week zo enorm druk is en er zelden tijd is om iedereen ’s avonds op hetzelfde moment aan tafel te krijgen, maakt het gezin tijd om samen elke ochtend te ontbijten.

Marcel zorgt voor vers fruitsap en Junior bakt pannekoeken obv spelt en amandelmelk. (Marcel is intolerant aan tarwe en koemelk). De lunchboxen worden met de hulp van de kinderen gemaakt en gevarieerd met boterham-en pastadagen. Delphine maakt de pasta op voorhand klaar met groentjes zoals boontjes, zongedroogde tomaat, olijven en eitjes of kip.

“Op vrijdag is het apérotijd op de hockeyclub. We introduceerden veggie nuggets op de club ipv bitterballen en kan je bij ons aan de toog een spinazieburger bestellen met de nodige groentjes. Uiteraad allemaal van de The Bio Veggie Company! Verder hebben we alle snacks als mars & co uit assortiment gesmeten en vervangen door gezonde koeken en bieden we biolimonade aan als alternatief voor de klassieke limonade.

En in het weekend is het altijd een full house: logeerpartijen en bezoek zijn dan ook schering en inslag.”

Hoe plant dit drukke gezin nu de maaltijden?

Delphine: “Op weekavonden kookt mijn mama en eten we Smartmat. Ze leveren op maandag avond een box met ingredienten voor een evenwichtig weekmenu met ministens 25% bio. In het weekend en op niet-Smartmat dagen koken Jan en ik samen. Jan en ik zijn in de zomer van 2017 gestart met Vegan eten na het zien van de reportage ‘What the Health’. Niet extreem, als het niet kan doen we niet moeilijk. Voor de kids, die heel veel aan sport doen proberen we vooral gezonde powerfood op het menu te brengen”.

“Gezonde voeding is voor ons super belangrijk! DE KINDEREN ZIJN ONZE TOEKOMST! Verlies dat nooit uit het oog, ze verdienen alleen het beste en dus ook het gezondste. Ik geloof niet in verbieden, dat maakt volgens mij alles alleen maar leuker. We proberen hen wel op elk moment en altijd te doen begrijpen waarom! Verder geloof ik op alle vlak het allermeeste in respect voor elkaar, de natuur en jezelf”.
Het gezin trekt deze filosofie ook door op vakantie. Als het hockeyseizoen afsluit, storten ze zich op het surfen. We proberen met de schoolvakantie te gaan surfen met een tent of met de  mobile home. Dan gaan ze écht back to basic en leven ze helemaal in harmonie met de natuur.

Natuurlijk is het favoriete gerecht van de kinderen, een gerechtje met de producten van mama!